Alumni Europe

Европейската JA Alumni организация е официално открита на 16 септември 2004 г. Това е денят, в който всички активни членове,от различни европейски държави, се срещат на първата европейска JA Alumni конференция, състояла се във Вилнюс, Литва от 16 до 22 септември 2004 г. Историческите корени на това събитие датират още от началото на XXI век, когато в редица европейски страни, много бивши JA ученици решават да продължат своя невероятен опит като създадат местни JA Alumni групи и активно да участват в събитията на своите национални JA организации.

 

Кои са хората, основали европейската алумни мрежа:

  • Това са младежи, които са участвали в много международни събития и конференции като: конференцията MGGTI за развитие на бъдещите предприемачи, организирана от JA Worldwide (известна преди като JA International) и състояла се в Чикаго, Илинойс,САЩ; конференцията CANJAC, състояла се в Канада, конференцията TRACE за млади лидери, състояла се в Централна и Източна европа през 2001  Приятелското отношение и лидерските умения, които научили там, опитът, който получили и незабравимите спомени вдъхновили много от тях да намерят начин да останат ангажирани с дейността на JA, както и да помогнат да се оформи ново поколение на JA Alumni.
  • Това са младежи, върху които организацията е оказала огромно влияние, за които е разкрила безгранични възможности, помогнала им е да преодолеят предразсъдъците и ограничените перспективи и е освободила въображението им да мислят мащабно, да действат и да осъществят дори най-предизвикателните и смели идеи.
  • Това са младежи, за които JA се е превърнала в страст и неограничен източник на вдъхновение и промяна.
  • Това за младежи, на които JA е дала тласък към развитието на тяхното бъдеще и сега те са решили да поемат отговорност и да отдадат своето време, усилия и опит за развитието на JA! Това е ангажимент, който произтича от тяхните сърца!

 

Поради разстоянието, което ги дели, тези младежи са били принудени да действат локално, но все пак винаги са чувствали силна нужда да бъдат обединени и да могат да общуват, да споделят идеи, да помагат един на друг и да продължават напред. Тази съществена необходимост е основният стимул, който е дал тласък на идеята да се създаде това голямо и прекрасно европейско JA Alumni семейство. Новосъздадената мрежа, която все още е в начален стадий, е резултат от безкрайно ангажирани и истински отдадени хора...

Този стар континент – люлката на цивилизацията, който през годините на съществуването си е видял и издържал всичко възможно и невъзможно, всяка минута, всички неизмерими творения и идеи , които човешкият ум е успял да измисли, сега трябва да устои на още една чудотворна революция – раждането на европейската JА Alumni мрежа!

 

Повече информация можете да намерите на сайта на JA-YE Alumni Europe